Ik wil mijn huis verhuren

In sommige gevallen is het als eigenaar van een woning interessant om je woning (tijdelijk) te verhuren in plaats van te verkopen. Bijvoorbeeld als je te maken hebt met dubbele lasten omdat je eigenaar bent van twee woningen en op deze manier je lasten wilt verlichten. Een andere reden kan zijn dat de woning op dit moment niet de prijs opbrengt die je in gedachten hebt en je besluit niet te verkopen maar te gaan verhuren. Tevens kan het zo zijn dat je je huis (tijdelijk) wilt verhuren bij wijze van verkoopstrategie. Dit is een combinatie van verhuur én verkoop.

Wat de reden ook is dat je je huis wilt verhuren, je bent hiervoor bij ons aan het juiste adres! Het verhuren van een woning is namelijk een activiteit waar meer bij komt kijken dan alleen het vastleggen van een contract met een huurder. Allereerst is het belangrijk om vast te stellen of verhuur is toegestaan en welke vorm van verhuur voor jou het meest geschikt is. Zo is verhuur op basis van de Tijdelijke Leegstandwet één van de mogelijkheden. Het voordeel van deze manier van verhuren is dat je huis te koop blijft staan en wij tussentijds een geschikte huurder kunnen zoeken. Daarnaast heeft de huurder die op deze basis van jou huurt veel minder rechten dan bij andere vormen van verhuur. Er zijn wel enkele voorwaarden aan deze manier van verhuren verbonden, één hiervan is dat er toestemming van jouw bank voor nodig is. De makelaars van Fris vertellen je graag meer over alle mogelijkheden en hoe we jou kunnen helpen! Uiteraard is het voor jou ook belangrijk dat jouw woning zo spoedig mogelijk verhuurd is en er een kandidaat gevonden wordt die niet alleen de financiële verplichting kan dragen maar ook als goed huurder zorg draagt voor jouw woning. Verder is het van belang dat er gebruik wordt gemaakt van goede contracten, in de wet- en regelgeving vinden regelmatig wijzigingen plaats en deze moeten uiteraard wel verwerkt zijn in de gehanteerde contracten. Doordat wij al sinds 1930 actief zijn in de woningmarkt hebben wij een woningportefeuille opgebouwd welke bestaat uit circa 5000 verhuureenheden. Hierdoor hebben wij een uitgebreide expertise in huis én beschikken wij over een groot reservoir van huurkandidaten. De makelaars van Fris weten wat er speelt in de markt en zijn altijd op de hoogte van recente ontwikkelingen.

Wij komen wij bij je langs voor een oriënterend gesprek. Dan nemen wij de mogelijkheden door voor het verhuren van jouw huis. Wij helpen je graag op weg!

Ik wil een afspraak maken